CSALÁDOK A CSALÁDOKÉRT - TÁMOP-5.5.1.B-11/2  
 

A projekt bemutatása

A projekt feladatai, célkitűzései
Családi információs pont
Pályaorientációs tanácsadás
Családi életre nevelés tréning
Családi iskola
Családi, párkapcsolati mediáció
Klubfoglalkozások
Közösségi rendezvények
Bébiszitter képzés
Önkéntes szolgálat cseréje


Létrehozva: 2013.03.08. 12:01

Családi, párkapcsolati mediáció


A családi mediáció a családion belüli viták, konfliktusok és a megromlott kapcsolatok rendezésének alternatív módja. A módszer kiválóan alkalmas házassági krízisek áthidalására, párkapcsolati problémák vagy akár szülő-gyermek konfliktusok megoldására, generációs különbségekből fakadó nézeteltérések feloldására.
A TÁMOP 5.5.1.B-11/2-2011-0207 "Családok a családokért..."
projekt megvalósítása során négy mezőcsáti pár, házaspár vagy családmediálására lesz lehetőség. A felgyülemlő feszültségekkel, problémákkal gyakran nem nézünk szembe, inkább nem veszünk tudomást. Ha már elérünk egy elviselhetetlennek érzékelt állapothoz, és úgy érezzük, képtelenek vagyunk kommunikálni a másik féllel, és már a problémákat kiváltó okokra sem emlékszünk, akkor lehet segítségünkre egy semleges kívülálló személy a mediátor. A mediáció során, a problémákat olyan speciális kommunikációs technikák alkalmazásával oldja fel a mediátor, melyeknek az alkalmazása nem szokványos a gondokkal teli, átmenetileg vagy tartósan diszharmonikusan működő családokban.
Párkapcsolati mediáció akkor javasolt, ha az egymással megromlott viszonyban lévő házastársak, élettársak, partnerek, indulatos és hasztalan vitáikat már nem tudják maguk között rendezni, de ezek a problémák még nem olyan súlyúak, hogy a felek végleg felszámolják kapcsolatukat. A mediáció kiváló lehetőség arra, hogy az érintettek megpróbálják egy harmadik, semleges fél segítségével helyrehozni kapcsolatukat. A párkapcsolati mediáció célja, hogy a párok túltegyék magukat a múlt sérelmein, fájdalmas veszteségein, és képesek legyenek az esetleges krízishelyzetek feldolgozása után kapcsolatuk építésére. A párkapcsolati mediációbana felek segítséget kapnak, hogy képesek legyenek tisztázni a konfliktusokhoz vezető történéseket, megtanuljanak beszélni érzéseikről, feltárják a problémák kiváltó okait, felleljék a kapcsolatukban jelenlévő pozitív érzéseket,értékeket, és ezekből kiindulva próbálják újjáépíteni kapcsolatukat.

A mediációt ajánljuk konfliktusokkal küzdő:

  • házaspároknak, élettársaknak,
  • szülő és gyermek kapcsolatban,
  • több generáció együttélése miatt krízishelyzetben lévő családoknak.
Gyorslinkek
Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete
Mezőcsát város honlapja
Egressy Béni Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
Mezőcsáti Református Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola
Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola És Óvoda
Mezőcsáti Református Egyházközség
Mezőcsáti Tűzoltó Egyesület
Tudatos Fészekrakás
Új Széchenyi Terv
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Legyen ismerősünk Facebook-on
 
  Főoldal | A projekt bemutatása | Aktualitások | Galéria | Üzenőfal | Sajtószoba | Munkatársaink | Elérhetőségek | Letöltések  
Copyright © 2012, Családi Információs Pont